Tavoitteena terveellinen ja energiatehokas kiinteistö

Lämmöntalteenotto kerrostaloon

Kerrostalon lämmöntalteenotto on erinomainen tapa vähentää hukkaan menevän energian määrää, säästää ympäristöä ja parantaa asumismukavuutta. LTO sopii kauko-, öljy-, sähkö- ja maalämmitystä käyttäviin kerrostaloihin, joissa on koneellinen poistoilma. Meiltä asennus Varsinais-Suomen alueella!

0400 538 281 info@topiriivari.fi

Lämmöntalteenotto tuo kerrostaloon asumismukavuutta

Lämmöntalteenotto parantaa kerrostalon sisäilmaa ja asumismukavuutta innovatiivisen lämpötilaohjauksen ja yötuuletuksen avulla. Lämpötilaohjauksella kiinteistön tehostettua ilmanvaihtoa lasketaan ulkoilman lämpötilan mukaan.

Toiminto vähentää merkittävästi vedon tunnetta asunnoissa ja samalla kiinteistön kokonaisenergiankulutus laskee. Yötuuletus tehostaa ilmanvaihtoa kuumien kesäpäivien öinä poistaen tehokkaasti lämpökuormaa kiinteistöstä.

Millaisiin kohteisiin menetelmä sopii?

Vuoden 2003 jälkeen lämmöntalteenotto on asennettu kaikkiin uusiin kerrostaloihin. Se voidaan myös asentaa jälkikäteen, jotta lämmittäminen on energiatehokkaampaa, edullisempaa ja ympäristöystävällisempää.

Lämmöntalteenotto sopii menetelmäksi myös muihin suuriin kiinteistöihin, kuten teollisuuteen.

0400 538 281 info@topiriivari.fi

Näin LTO toimii kerrostalossa

Lämmöntalteenotto on järjestelmä, jossa lämmintä huoneilmaa ei enää puhalleta ulos vaan se kerätään poistoilmalämpöpumpulla talteen ja siirretään takaisin kiinteistön lämmitysverkostoon. Tätä ei ole edellytetty ennen vuotta 2003 rakennetuissa kerrostaloissa, joten usein näissä kohteissa energiankulutuksesta noin 35 % menee hukkaan.

Poistoilmalämpöpumpulla saadaan kerättyä talteen suuri osa tästä energiasta. Järjestelmä jäähdyttää ulospuhallettavan ilman lähelle nollaa astetta ja siirtää energian kiinteistön lämmitysverkostoon sekä tuottaa energialla lämmintä käyttövettä. Tyypillisesti järjestelmä alentaa kiinteistön lämmityskustannuksia 30-40 %.

Lämmöntalteenoton asennuksen hinta

Lämmöntalteenotto on vaivaton saneeraus, joka nostaa kiinteistön arvoa, mutta pitää vastikkeet ennallaan. Saneerauksen hinta on noin 100 000 – 1 milj. euroa talon koosta riippuen.

Miksi valita Topi Riivari?

Teemme ilmastointijärjestelmien asennusta, huoltoa ja korjausta asiakaslähtöisesti ja joustavasti Varsinais-Suomen alueella. Meiltä myös maalämpö kerrostaloon.

Avaimet käteen -toimitukseen sisältyy:

  • Suunnittelu
  • Kannattavuuslaskenta
  • Laitteiston suunnittelu
  • Lupien haku
  • Asennus
  • Koekäyttö
  • Viranomaiskatselmukset
  • Laitteiston luovutus
  • Seuranta ja raportointi

Ota meihin yhteyttä

Seuraamme ja valvomme kaikkia kohteitamme. Reaaliaikaisesta raportista isännöitsijä, huoltoyhtiö ja talonmies voivat seurata laitteiston toimintaa sekä kertynyttä säästöä. Ota meihin yhteyttä, niin tehdään muutos, josta hyötyvät sekä taloyhtiö, asukkaat että ympäristö!

0400 538 281 info@topiriivari.fi

Lue lisää esitteestä »

KojaThermia Nibe

Copyright © 2021 Topi Riivari Oy