Tavoitteena terveellinen ja energiatehokas kiinteistö

Lämmöntalteenotto kerrostaloon

Lämmöntalteenotto kerrostaloon asennettuna on erinomainen tapa vähentää hukkaan menevän energian määrää, säästää ympäristöä ja parantaa asumismukavuutta. Lämmöntalteenotto kerrostaloon sopii taloihin, joissa on kauko-, öljy-, sähkö- tai maalämmitys sekä koneellinen poistoilma. Meiltä lämmöntalteenotto kerrostaloon asennettuna Varsinais-Suomen alueella!

0400 538 281 Kysy lisää lämmöntalteenotosta kerrostaloon

Lämmöntalteenotto kerrostaloon tuo asumismukavuutta

Lämmöntalteenotto kerrostaloon asennettuna parantaa sisäilmaa ja asumismukavuutta innovatiivisen lämpötilaohjauksen ja yötuuletuksen avulla. Lämpötilaohjauksella kiinteistön tehostettua ilmanvaihtoa lasketaan ulkoilman lämpötilan mukaan.

Toiminto vähentää merkittävästi vedon tunnetta asunnoissa ja samalla kiinteistön kokonaisenergiankulutus laskee. Yötuuletus tehostaa ilmanvaihtoa kuumien kesäpäivien öinä poistaen tehokkaasti lämpökuormaa kiinteistöstä.

Millaisiin kohteisiin menetelmä sopii?

Vuoden 2003 jälkeen lämmöntalteenotto on asennettu kaikkiin uusiin kerrostaloihin. Se voidaan myös asentaa jälkikäteen, jotta lämmittäminen on energiatehokkaampaa, edullisempaa ja ympäristöystävällisempää.

Lämmöntalteenotto kerrostaloon sopii lisäksi menetelmäksi myös muihin suuriin kiinteistöihin, kuten teollisuuteen. Menetelmä sopiikin siis käytännössä kaikkiin kiinteistöihin, joihin voi asentaa poistoilmalämpöpumpun.

0400 538 281 info@topiriivari.fi

Näin LTO toimii kerrostalossa

Lämmöntalteenotto on järjestelmä, jossa lämmintä huoneilmaa ei enää puhalleta ulos vaan se kerätään poistoilmalämpöpumpulla talteen ja siirretään takaisin kiinteistön lämmitysverkostoon. Tätä ei ole edellytetty ennen vuotta 2003 rakennetuissa kerrostaloissa, joten usein näissä kohteissa energiankulutuksesta noin 35 % menee hukkaan.

Poistoilmalämpöpumpulla saadaan kerättyä talteen suuri osa tästä energiasta. Järjestelmä jäähdyttää ulospuhallettavan ilman lähelle nollaa astetta ja siirtää energian kiinteistön lämmitysverkostoon sekä tuottaa energialla lämmintä käyttövettä. Tyypillisesti järjestelmä alentaa kiinteistön lämmityskustannuksia 30-40 %.

Lämmöntalteenoton asennuksen hinta

Lämmöntalteenotto kerrostaloon asennettuna on vaivaton saneeraus, joka nostaa kiinteistön arvoa, mutta pitää vastikkeet ennallaan. Saneerauksen hinta on noin 100 000 – 1 milj. euroa talon koosta riippuen. Hankkimalla lämmöntalteenoton kerrostaloon säästät lämmityskuluissa, joten sijoitus maksaa itsensä takaisin jonkin ajan kuluttua.

Miksi valita Topi Riivari?

Olemme pitkän kokemuksen omaava tekijä, joten lämmöntalteenotto kerrostaloon asennettuna onnistuu meiltä erinomaisella laadulla. Teemme ilmastointijärjestelmien asennusta, huoltoa ja korjausta asiakaslähtöisesti ja joustavasti Varsinais-Suomen alueella. Meiltä myös maalämpö kerrostaloon.

Avaimet käteen -toimitukseen sisältyy:

  • Suunnittelu
  • Kannattavuuslaskenta
  • Laitteiston suunnittelu
  • Lupien haku
  • Asennus
  • Koekäyttö
  • Viranomaiskatselmukset
  • Laitteiston luovutus
  • Seuranta ja raportointi

Pyydä tarjous ja hanki lämmöntalteenotto kerrostaloon

Seuraamme ja valvomme kaikkia kohteitamme. Reaaliaikaisesta raportista isännöitsijä, huoltoyhtiö ja talonmies voivat seurata lämmöntalteenoton toimintaa kerrostalossa sekä kertynyttä säästöä. Ota meihin yhteyttä, kun haluat asentaa lämmöntalteenoton kerrostaloon. Tehdään muutos, josta hyötyvät sekä taloyhtiö, asukkaat että ympäristö!

0400 538 281 info@topiriivari.fi

Lue lisää esitteestä »

KojaThermia Nibe

Copyright © 2023 Topi Riivari Oy